ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Deniz Börülcesi Yatağında Hardallı Somon (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186077)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:18 AM

Deniz Börülcesi Yatağında Hardallı Somon
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler


10 dilim somon balığı

4 yemek kaşığı dijon hardalı

2 tatlı kaşığı esmer şeker

Dereotu

Karabiber-tuz


Yapılışı


Somonların iki tarafına tuz ve karabiber serpilir.

Hardal-esmer şeker ve kıyılmış dereotu karıştırılır.

Somonların üzeri hardallı karışım ile kaplanıp,yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine yerleştirilir.

Isıtılmış fırında 200 derecede 10-15 dakika pişirilir,daha sonra ızgara kısmı açılarak üst kısımlarının kızarması için 10 dakika kadar fırında tutulur.


Deniz börülcesi için


500 gr deniz börülcesi

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 yemek kaşığı limon suyu 1 diş ezilmiş sarımsak


Deniz börülcesinin kök kısmı kesilip,iyice yıkanır.

Kaynamakta olan suya börülceler yerleştirilip 10-12 dakika haşlanır.

Süzdürülüp , rengini koruması için bir süre buzlu suda bekletilir.

Zeytinyağ-limon suyu ve sarmısak çırpılarak sos elde edilir.

Deniz börülcelerinin kalın kısımlarından tutularak diğer elle börülceler aşağıya doğru çekilir,bu işlemle içindeki kılçıklar çıkar.

Ayıklanan börülceler sosla karıştırılır,sosun içine çekmesi için en az bir saat bekletilir.


Börülce deniz kenarında yetişen bir bitki olduğu için çok tuzludur,haşlama işleminde tuz kullanılmaz.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.