![]() |
Ton Balıklı Sushi Yemeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ton Balıklı Sushi YemeğiTon Balıklı Sushi Tarifi - Ton Balıklı Sushi Yemeğinin Yapılışı ![]() İçindekiler 300 gr taze ton balığı 2 su bardağı yuvarlak pirinç 4 su bardağı su 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Japon soya sosu veya soya sosu Wasabi Hazırlanışı * Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün ![]() ![]() ![]() * aha sonra ateşten çekip yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın ![]() ![]() * Daha sonra şekeri, sirkeyi ve tuzu, dinlenen ve suyu süzülen pirincin üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya kadar karıştırın ![]() * Öte yandan çiğ ton balığından yarım santim inceliğinde ve uzunluğunda dilimler kesin ![]() ![]() * Soğumuş pirinçten 1 yemek kaşığı kadar alıp, elinizle yuvarlayarak köfte gibi toplar yapın ![]() * Dilimlediğiniz ton balığının bir dilimini alın ve bu hazırladığınız pirinç topuna sarın ![]() ![]() * Yanında wasabi ve soya sosu ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|