![]() |
Ton Balıklı Sushi Yemeği
Ton Balıklı Sushi Tarifi - Ton Balıklı Sushi Yemeğinin Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçindekiler 300 gr taze ton balığı 2 su bardağı yuvarlak pirinç 4 su bardağı su 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Japon soya sosu veya soya sosu Wasabi Hazırlanışı * Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün. Ardından verilen ölçüde suyla kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 4-5 dakika daha pişirin. * aha sonra ateşten çekip yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Suyunu süzün. * Daha sonra şekeri, sirkeyi ve tuzu, dinlenen ve suyu süzülen pirincin üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya kadar karıştırın. * Öte yandan çiğ ton balığından yarım santim inceliğinde ve uzunluğunda dilimler kesin. Üzerlerine wasabi veya soya sosundan ince bir kat sürün. * Soğumuş pirinçten 1 yemek kaşığı kadar alıp, elinizle yuvarlayarak köfte gibi toplar yapın. * Dilimlediğiniz ton balığının bir dilimini alın ve bu hazırladığınız pirinç topuna sarın. Daha sonra elinizle üzerinden bastırarak uzunlamasına yassıltın. * Yanında wasabi ve soya sosu ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.