Asma Yaprağında Barbun Balığı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Asma Yaprağında Barbun Balığıbarbun balığı - Barbun Balığı malzemeleri - Barbun Balığı nasıl yapılır - Barbun Balığı tarif - Barbun Balığı tarifi - Barbun Balığı yapılışı Malzemeler: * Yarım kilo barbun balığı * 1 çay bardağı zeytinyağı * Yarım çay bardağı limon suyu * Her balığa 2 adet asma yaprağı * 1 tabaka yağlı kağıt * Yeterince tuz Yapılışı: * Yapraklar salamura ise 1 saat ılık suda bekletip sıkın * Temizlenip yıkanan balıkların yüzgeçlerini makasla kesip kağıt havluyla kurulayın * Zeytinyağı, tuz ve limonu çırparak elde edeceğiniz pişirme sosunu balıkların iç ve dış yüzeylerine sürün * İkişer asma yaprağına sarın (Başı ve kuyrukları açıkta olacak şekilde sarın) * Yayvan bir kabı az yağlayıp balıkları dizin * Üstünü yağlı kağıtla kaplayıp 100 derece ısıtılmış fırına (100 derece bana çok az geldi bence 200 derece olmalı) koyun, 4-5 dakika pişirin, çevirip tekrar pişirin * Ben balıkları aynen tarifteki gibi hazırlayıp, yaprakların dışını yağladım ve elektrikli ızgarada her yüzü 3 dakika pişecek şekilde kızarttım Mangalda aynı sürede pişirebilirsiniz * Sonra bizim klasik, kırmızı soğanlı, rokalı bir tabakta servis yapın Asma yaprakları salamura olduğu için onları da balıkla birlikte yiyebiliyorsunuz * Eğer taze yaprak kullanıyorsanız tuz ekleyin ama salamura yaprak kullanıyorsanız tuza dikkat edin |
|