![]() |
Asma Yaprağında Barbun Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Asma Yaprağında Barbun Balığıbarbun balığı - Barbun Balığı malzemeleri - Barbun Balığı nasıl yapılır - Barbun Balığı tarif - Barbun Balığı tarifi - Barbun Balığı yapılışı Malzemeler: * Yarım kilo barbun balığı * 1 çay bardağı zeytinyağı * Yarım çay bardağı limon suyu * Her balığa 2 adet asma yaprağı * 1 tabaka yağlı kağıt * Yeterince tuz Yapılışı: * Yapraklar salamura ise 1 saat ılık suda bekletip sıkın ![]() * Temizlenip yıkanan balıkların yüzgeçlerini makasla kesip kağıt havluyla kurulayın ![]() * Zeytinyağı, tuz ve limonu çırparak elde edeceğiniz pişirme sosunu balıkların iç ve dış yüzeylerine sürün ![]() * İkişer asma yaprağına sarın (Başı ve kuyrukları açıkta olacak şekilde sarın ![]() * Yayvan bir kabı az yağlayıp balıkları dizin ![]() * Üstünü yağlı kağıtla kaplayıp 100 derece ısıtılmış fırına (100 derece bana çok az geldi bence 200 derece olmalı) koyun, 4-5 dakika pişirin, çevirip tekrar pişirin ![]() * Ben balıkları aynen tarifteki gibi hazırlayıp, yaprakların dışını yağladım ve elektrikli ızgarada her yüzü 3 dakika pişecek şekilde kızarttım ![]() ![]() * Sonra bizim klasik, kırmızı soğanlı, rokalı bir tabakta servis yapın ![]() ![]() * Eğer taze yaprak kullanıyorsanız tuz ekleyin ama salamura yaprak kullanıyorsanız tuza dikkat edin ![]() |
![]() |
![]() |
|