ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Asma Yaprağında Barbun Balığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185993)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:32 AM

Asma Yaprağında Barbun Balığı
 
barbun balığı - Barbun Balığı malzemeleri - Barbun Balığı nasıl yapılır - Barbun Balığı tarif - Barbun Balığı tarifi - Barbun Balığı yapılışı

Malzemeler:


* Yarım kilo barbun balığı

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* Yarım çay bardağı limon suyu

* Her balığa 2 adet asma yaprağı

* 1 tabaka yağlı kağıt

* Yeterince tuz


Yapılışı:


* Yapraklar salamura ise 1 saat ılık suda bekletip sıkın.

* Temizlenip yıkanan balıkların yüzgeçlerini makasla kesip kağıt havluyla kurulayın.

* Zeytinyağı, tuz ve limonu çırparak elde edeceğiniz pişirme sosunu balıkların iç ve dış yüzeylerine sürün.

* İkişer asma yaprağına sarın (Başı ve kuyrukları açıkta olacak şekilde sarın.)

* Yayvan bir kabı az yağlayıp balıkları dizin.

* Üstünü yağlı kağıtla kaplayıp 100 derece ısıtılmış fırına (100 derece bana çok az geldi bence 200 derece olmalı) koyun, 4-5 dakika pişirin, çevirip tekrar pişirin.

* Ben balıkları aynen tarifteki gibi hazırlayıp, yaprakların dışını yağladım ve elektrikli ızgarada her yüzü 3 dakika pişecek şekilde kızarttım. Mangalda aynı sürede pişirebilirsiniz.

* Sonra bizim klasik, kırmızı soğanlı, rokalı bir tabakta servis yapın. Asma yaprakları salamura olduğu için onları da balıkla birlikte yiyebiliyorsunuz.

* Eğer taze yaprak kullanıyorsanız tuz ekleyin ama salamura yaprak kullanıyorsanız tuza dikkat edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.