Sebze Soteli Fırında Levrek |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Soteli Fırında LevrekSebze Soteli Fırında Levrek Tarifi - Sebze Soteli Fırında Levrek Malzemeleri - Sebze Soteli Fırında Levrek Yapılışı Malzemeler : 2 Levrek Tuz Karabiber Mantolamak İçin: Söke Un Yumurta Tost Ekmeği Yeşil Soğan Yaprağı Maydanoz Garnitürü İçin: 1 Kase Soya Filizi 2 Havuç Yarım Pırasa 1 Patates Zeytinyağı Tuz Karabiber Salatası İçin: Kırmızı Soğan Çeri Domates Marul Hazırlanışı Levrekleri temizleyip dilimleyin Üzerlerine tuz ve karabiber dökün Yeşil soğanı ince ince kıyın ekmekleri iyice ufalayın İkisini bir tabakta karıştırın Yumurtayı kırıp çırpın Balık dilimlerini önce iki taraflı olarak una bulayın Sonra tek tarafını yumurtaya ve ekmeğe batırın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Garnitürü hazırlarken; patatesi, havucu ve pırasayı ince ince doğrayıp yağda kavurun Tuzunu ve karabiberini ilave edin Salata malzemelerini doğrayın ve servis tabağının kenarlarına koyun Ortaya sotelenen garnitürü dökün Garnitürün üzerine pişen balıkları alın |
|