Karidesli Enginar |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karidesli EnginarMalzemeler: - 6 adet konserve enginar - 18 adet orta boy karides - 1 yemek kaşığı margarin - 1 diş sarımsak - 1 çay kaşığı soya sosu - 3 adet marul yaprağı - 1 adet yeşil soğan - 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu - 1 adet limonun suyu - 2 yemek kaşığı mayonez - 1 yemek kaşığı zeytinyağı - tuz Hazırlanışı: Teflon bir tavanın yağı koyup karidesleri sote edin Dövülmüş sarımsak, tuz ve hardalla 2 dakika çevirip, soya sosunu dökün Marul yapraklarını ince ince doğrayın Yeşil soğan ve dereotunu doğrayıp karideslere ekleyin Limon suyu, mayonez, zeytinyağı ve tuzu çırpıp , karideslerin içine katın Sosun karideslere iyice karışmasını sağlayın Enginarları limonlu ve zeytinyağlı suda 4 dakika haşlayın Sapları alta gelecek şekilde servis tabağını yerleştirin Hazırladığınız harcı enginarların üzerine yerleştirin ve servis yapın alıntı |
|