![]() |
Karidesli Enginar
Malzemeler:
- 6 adet konserve enginar - 18 adet orta boy karides - 1 yemek kaşığı margarin - 1 diş sarımsak - 1 çay kaşığı soya sosu - 3 adet marul yaprağı - 1 adet yeşil soğan - 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu - 1 adet limonun suyu - 2 yemek kaşığı mayonez - 1 yemek kaşığı zeytinyağı - tuz Hazırlanışı: Teflon bir tavanın yağı koyup karidesleri sote edin. Dövülmüş sarımsak, tuz ve hardalla 2 dakika çevirip, soya sosunu dökün. Marul yapraklarını ince ince doğrayın. Yeşil soğan ve dereotunu doğrayıp karideslere ekleyin. Limon suyu, mayonez, zeytinyağı ve tuzu çırpıp , karideslerin içine katın. Sosun karideslere iyice karışmasını sağlayın. Enginarları limonlu ve zeytinyağlı suda 4 dakika haşlayın. Sapları alta gelecek şekilde servis tabağını yerleştirin. Hazırladığınız harcı enginarların üzerine yerleştirin ve servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.