Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, portakal, yogurtlu

Portakal Yogurtlu Balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Yogurtlu Balık



Malzemeler

4 adet balik filetosu,her biri 175 gr

3 büyük

portakal

1 yemek kasigi zeytinyagi

150 gr yogurt

Tuz ve

karabiber

15 gr margarin veya tereyagi,yumusatilmis

15 gr un

2 yemek kasigi dogranmis taze

maydanoz
Tarifi

Iki portakalin suyunu sikip bir kasede zeytinyagi ve yogurtla karistirin

Baliklarin iki tarafini da tuz ve biberle tatlandirip firina konacak bir kaba yerlestirin Portakalli yogurt karisimini baliklarin üstüne döküp 1 saat buzdolabinda dinlendirin

Firini ISOC'ye ayarlayin

Baliklari sosu ile birlikte firinda 20 dakika pisirin

Baliklar piserken, kalan portakali keskin bir biçakla soyun Zarsiz olarak portakal dilimlerim çikartin

Balik pisince bir servis tabagina aktarin Firini 110 C'ye getirin Baligi tabakla birlikte ilik firina sürün

Firin kabindaki sosu bir tavaya alin Küçük bir kasede margarin ve unu karistirin

Tavayi orta atese koyup margarin ve un karisimini tavada yumusayincaya dek karistirin Bir tasim kaynatin Agir ateste 3-4 dakika pisirin Maydanozu ekleyip tuz ve biberle tadini ayarlayin

Baliklarin üstüne sosu döküp, portakal parçalari ile süsleyip servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.