![]() |
Portakal Yogurtlu Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Yogurtlu BalıkMalzemeler 4 adet balik filetosu,her biri 175 gr 3 büyük portakal 1 yemek kasigi zeytinyagi 150 gr yogurt Tuz ve karabiber 15 gr margarin veya tereyagi,yumusatilmis 15 gr un 2 yemek kasigi dogranmis taze maydanoz Tarifi Iki portakalin suyunu sikip bir kasede zeytinyagi ve yogurtla karistirin ![]() Baliklarin iki tarafini da tuz ve biberle tatlandirip firina konacak bir kaba yerlestirin ![]() ![]() Firini ISOC'ye ayarlayin ![]() Baliklari sosu ile birlikte firinda 20 dakika pisirin ![]() Baliklar piserken, kalan portakali keskin bir biçakla soyun ![]() ![]() Balik pisince bir servis tabagina aktarin ![]() ![]() ![]() Firin kabindaki sosu bir tavaya alin ![]() ![]() Tavayi orta atese koyup margarin ve un karisimini tavada yumusayincaya dek karistirin ![]() ![]() ![]() ![]() Baliklarin üstüne sosu döküp, portakal parçalari ile süsleyip servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|