![]() |
Portakal Yogurtlu Balık
Malzemeler
4 adet balik filetosu,her biri 175 gr 3 büyük portakal 1 yemek kasigi zeytinyagi 150 gr yogurt Tuz ve karabiber 15 gr margarin veya tereyagi,yumusatilmis 15 gr un 2 yemek kasigi dogranmis taze maydanoz Tarifi Iki portakalin suyunu sikip bir kasede zeytinyagi ve yogurtla karistirin. Baliklarin iki tarafini da tuz ve biberle tatlandirip firina konacak bir kaba yerlestirin. Portakalli yogurt karisimini baliklarin üstüne döküp 1 saat buzdolabinda dinlendirin. Firini ISOC'ye ayarlayin. Baliklari sosu ile birlikte firinda 20 dakika pisirin. Baliklar piserken, kalan portakali keskin bir biçakla soyun. Zarsiz olarak portakal dilimlerim çikartin. Balik pisince bir servis tabagina aktarin. Firini 110 C'ye getirin. Baligi tabakla birlikte ilik firina sürün. Firin kabindaki sosu bir tavaya alin. Küçük bir kasede margarin ve unu karistirin. Tavayi orta atese koyup margarin ve un karisimini tavada yumusayincaya dek karistirin. Bir tasim kaynatin. Agir ateste 3-4 dakika pisirin. Maydanozu ekleyip tuz ve biberle tadini ayarlayin. Baliklarin üstüne sosu döküp, portakal parçalari ile süsleyip servis yapin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.