Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulama, levrek, zeytinli

Zeytinli Levrek Buğulama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Levrek Buğulama



MALZEMELER


1 adet levrek (beyaz etli herhangi bir balık da kullanabilirsiniz)

1 yemek kaşığı dereotu

Semizotu yaprakları (süslemek için)

15 adet siyah zeytin

5 adet yeşil zeytin

1 limonun suyu

Tuz - Karabiber


HAZIRLANIŞI


Levreğin bütünlüğünü bozmadan içini temizleyin, yıkayın Bıçakla derisini çıkardıktan sonra fırın kabına yerleştirin (Balığı fileto edilmiş dilimler halinde de kullanabilirsiniz)

Bir kabın içine zeytinyağı, hardal, ketçap, mayonez, ince doğranmış dereotu, limon suyu, karabiber ve tuz atın İyice karıştırdıktan sonra balığın üzerine dökün Zeytinleri de koyarak 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin

Semizotuyla servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.