ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinli Levrek Buğulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185853)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:55 AM

Zeytinli Levrek Buğulama
 
MALZEMELER


1 adet levrek (beyaz etli herhangi bir balık da kullanabilirsiniz)

1 yemek kaşığı dereotu

Semizotu yaprakları (süslemek için)

15 adet siyah zeytin

5 adet yeşil zeytin

1 limonun suyu

Tuz - Karabiber


HAZIRLANIŞI


Levreğin bütünlüğünü bozmadan içini temizleyin, yıkayın. Bıçakla derisini çıkardıktan sonra fırın kabına yerleştirin. (Balığı fileto edilmiş dilimler halinde de kullanabilirsiniz.)

Bir kabın içine zeytinyağı, hardal, ketçap, mayonez, ince doğranmış dereotu, limon suyu, karabiber ve tuz atın. İyice karıştırdıktan sonra balığın üzerine dökün. Zeytinleri de koyarak 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Semizotuyla servis yapın.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.