Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlaması, karides, mutfagindan, yunan

Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması





Gereçler:
Yarım kg ( 25-30 adet) küçük karides
8-10 bardak su 1/ 2 kahve fincanı sirke
2 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
1 Bir tencereye ölçülü su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın Yıkanmış karidesleri bu suyun içinde 10 dk pişirin
2 Kaynama suyunu boşaltın ve karidesleri soğuk sudan geçirin Karideslerin başlarını kopartıp şeffaf kabuklarını çıkartın Sırtındaki siyah iplikçiği de ayırın Haşladığınız karidesi istediğiniz biçimde değerlendirin
Not: Marmara ve İzmir bölgesinde avlanan karideslerin 50-60 adedi 1 kg gelir Oysa İskenderun, Mersin karidesleri, iri oldukları için 30-35 adedi 1 kg gelebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.