ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185814)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:02 AM

Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Gereçler:
Yarım kg ( 25-30 adet) küçük karides
8-10 bardak su 1/ 2 kahve fincanı sirke
2 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Bir tencereye ölçülü su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın. Yıkanmış karidesleri bu suyun içinde 10 dk pişirin.
2. Kaynama suyunu boşaltın ve karidesleri soğuk sudan geçirin. Karideslerin başlarını kopartıp şeffaf kabuklarını çıkartın. Sırtındaki siyah iplikçiği de ayırın. Haşladığınız karidesi istediğiniz biçimde değerlendirin.
Not: Marmara ve İzmir bölgesinde avlanan karideslerin 50-60 adedi 1 kg gelir. Oysa İskenderun, Mersin karidesleri, iri oldukları için 30-35 adedi 1 kg gelebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.