Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, baharatlı, soğanlı, taze

Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık



Alabalık Tarifleri - Alabalık nasıl pişirilir

Gerekli Malzemeler :


2 adet iri alabalık

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik

1 çorba kaşığı karabiber

5 adet taze soğan

Tuz

Hazırlanışı:


Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın

Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin

Taze soğanları ince doğrayın Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın

Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin Buharda pişirirken, tencerenin kapağının açılmaması gerekir Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur

Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.