ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185794)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:05 AM

Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık
 
Alabalık Tarifleri - Alabalık nasıl pişirilir

Gerekli Malzemeler :


2 adet iri alabalık

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik

1 çorba kaşığı karabiber

5 adet taze soğan

Tuz

Hazırlanışı:


Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın.

Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün. Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin.

Taze soğanları ince doğrayın. Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın.

Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin. Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin. Buharda pişirirken, tencerenin kapağının açılmaması gerekir. Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur.

Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.