![]() |
Oktay Usta Alabalık İzgara |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oktay Usta Alabalık İzgaraalabalık nasıl pişirilir - ızgara alabalık - alabalık ızgarası tarifiMALZEMELER: 4 alabalık, 6 diş sarmısak, iki fincan zeytinyağı, 1 baş soğan, 1 ![]() 3 tane ‘defne yaprağı, karabiber, tuz, limon, kekik, su YAPILIŞI: Balıklar temizlenir, yıkanır ![]() Sarımsaklar dövülür ![]() • Yarım demet maydanoz ile defne yaprakları kıyılır, • Birbirlerine karıştırılır Üstüne karabiber, kekik ve tuz konulur ![]() • Bir fincan zeytinyağı dökülüp, karıştırılır, • Balıklar, bu karışım içine konur ![]() ![]() • Sonra, orta hararetteki ızgarada kızartılır ![]() • 1 fincan zeytinyağı ile 1 limonun suyu karıştırılır ![]() ![]() • Üstüne ince kıyılmış maydanoz serpiştirildikten sonra servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|