ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Oktay Usta Alabalık İzgara (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185790)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:06 AM

Oktay Usta Alabalık İzgara
 
alabalık nasıl pişirilir - ızgara alabalık - alabalık ızgarası tarifiMALZEMELER:


4 alabalık,


6 diş sarmısak,


iki fincan zeytinyağı,


1 baş soğan,


1.5 demet maydanoz,


3 tane ‘defne yaprağı,


karabiber,


tuz,


limon,


kekik,


su



YAPILIŞI:


Balıklar temizlenir, yıkanır.


Sarımsaklar dövülür. Soğanlar “yuvarlak yuvarlak”4 doğranır,


• Yarım demet maydanoz ile defne yaprakları kıyılır,


• Birbirlerine karıştırılır


Üstüne karabiber, kekik ve tuz konulur.


• Bir fincan zeytinyağı dökülüp, karıştırılır,


• Balıklar, bu karışım içine konur. 1,5 saat bekletilir.


• Sonra, orta hararetteki ızgarada kızartılır.


• 1 fincan zeytinyağı ile 1 limonun suyu karıştırılır. Pişmiş balıkların üzerine dökülür.


• Üstüne ince kıyılmış maydanoz serpiştirildikten sonra servis yapılır.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.