![]() |
Oktay Usta Alabalık İzgara
alabalık nasıl pişirilir - ızgara alabalık - alabalık ızgarası tarifiMALZEMELER:
4 alabalık, 6 diş sarmısak, iki fincan zeytinyağı, 1 baş soğan, 1.5 demet maydanoz, 3 tane ‘defne yaprağı, karabiber, tuz, limon, kekik, su YAPILIŞI: Balıklar temizlenir, yıkanır. Sarımsaklar dövülür. Soğanlar “yuvarlak yuvarlak”4 doğranır, • Yarım demet maydanoz ile defne yaprakları kıyılır, • Birbirlerine karıştırılır Üstüne karabiber, kekik ve tuz konulur. • Bir fincan zeytinyağı dökülüp, karıştırılır, • Balıklar, bu karışım içine konur. 1,5 saat bekletilir. • Sonra, orta hararetteki ızgarada kızartılır. • 1 fincan zeytinyağı ile 1 limonun suyu karıştırılır. Pişmiş balıkların üzerine dökülür. • Üstüne ince kıyılmış maydanoz serpiştirildikten sonra servis yapılır. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.