Çinekop Tava Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çinekop Tava Nasıl Yapılırçinekop nasıl pişirilir - çinekop kızartması - kızartma çinekopEge yöresinde çığırtma olarak da bilinen son derece kolay ve hızlı bir balık tarifi Aynı tarifi sardalya ve mezgit gibi balıklarla da deneyebilirsiniz![]() MALZEMELER * Çinekop * Sıvıyağ * Tuz, karabiber * Maydanoz, yeşil soğan, dereotu, limon TARİF 1 Çinekopları temizleyip yıkayın![]() 2 Daha sonra karabiber ve tuzla tatlandırın![]() 3 Teflon tavaya bir miktar sıvıyağ döküp kızdırın![]() 4 Isınan yağa çinekopları dizin Tavanın ağzını bir kapakla kapatın![]() 5 Yüksek ateşte 7-8 dk pişirip servis tabağına alın![]() 6 Üzerine ince doğranmış yeşillikleri döküp limon sıkarak soğutmadan servis edin![]() alıntı |
|
|
|