![]() |
Balık Terrine |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık TerrineKullanılan malzemeler # 500 gr mezgit fileto # 1 adet 150 gr'lık somon fileto # 4 yumurta beyazı # 200 ml taze krema # Tuz, karabiber 1- İç malzemesi için: Mezgit filetoları, yumurtanın akını ve kremayı blenderdan geçirin ![]() ![]() 2- Somon filetoyu 5 mm kalınlığında şeritler halinde dilimleyin ![]() 3- İç malzemenin yarısını kek kalıbına dökün, ardından uzunlamasına dizilmiş olan somon dilimlerini ekleyin ![]() ![]() 4- Mikrodalga fırınınızda 350 W ısıda 22 dakika veya 300 W ısıda 25 dakika pişirin ![]() 5- Sıcak servis edin ![]() İpucu: Terrine'nizi soğukken sade baharat sirkesi ekleyerek de servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|