![]() |
Balık Terrine
Kullanılan malzemeler
# 500 gr mezgit fileto # 1 adet 150 gr'lık somon fileto # 4 yumurta beyazı # 200 ml taze krema # Tuz, karabiber 1- İç malzemesi için: Mezgit filetoları, yumurtanın akını ve kremayı blenderdan geçirin. Tuz ve karabiber ekleyin. 2- Somon filetoyu 5 mm kalınlığında şeritler halinde dilimleyin. 3- İç malzemenin yarısını kek kalıbına dökün, ardından uzunlamasına dizilmiş olan somon dilimlerini ekleyin. Son olarak da malzemenin kalanını ekleyip kapağını sıkıca kapatın. 4- Mikrodalga fırınınızda 350 W ısıda 22 dakika veya 300 W ısıda 25 dakika pişirin. 5- Sıcak servis edin. İpucu: Terrine'nizi soğukken sade baharat sirkesi ekleyerek de servis edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.