![]() |
Hamsi Bugulama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Bugulama![]() Karadeniz yöresinin ünlü yemeklerindedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamsi - 1200 gram Tuz 2 ½ tatli kasigi 15 gram Patates 6 büyük boy 650 gram Sogan 3 büyük boy 300 gram Limon 1 büyük boy 100 gram Domates 3 orta boy 400 gram Defne yapragi 3-4 yaprak 1 gram Maydanoz ½ demet 30 gram Kara biber ½ tatli kasigi 1 gram Zeytinyagi 3 yemek kasigi 30 gram Su 1 su bardagi 200 gram Yagli kagit ½ tabaka Yapilisi Baliklari temizle, yika, kilciklarini cikart, 1 tatli kasigi tuz ekleyip karistir, süzgecte 15 dakika beklet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enerji 346 cal Protein 30 ![]() Yag 14 ![]() Karbonhidrat 23 ![]() Kalsiyum 46 mg Demir 4 ![]() Fosfor 427 mg Cinko 2 mg Sodyum 1212 mg A Vitamini 984 iu Tiamin 0 ![]() Riboflavin 0 ![]() Niasin 1 ![]() C Vitamini 24 mg Kolestrol 88 mg |
![]() |
![]() |
|