![]() |
Hamsi Bugulama
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Karadeniz yöresinin ünlü yemeklerindedir. Eski zamanlarda oyulmus tastan yapilmis pisirme kaplari (Bileki) kizdirildiktan sonra, icine hamsi ve diger besinler konularak pisirilirdi. Ögünlerde tek kap yemek olarak servis edilir. Arkasindan tatlı yenir. Yagli kagit yerine alüminyum folya kullanilabilir. Hamsi - 1200 gram Tuz 2 ½ tatli kasigi 15 gram Patates 6 büyük boy 650 gram Sogan 3 büyük boy 300 gram Limon 1 büyük boy 100 gram Domates 3 orta boy 400 gram Defne yapragi 3-4 yaprak 1 gram Maydanoz ½ demet 30 gram Kara biber ½ tatli kasigi 1 gram Zeytinyagi 3 yemek kasigi 30 gram Su 1 su bardagi 200 gram Yagli kagit ½ tabaka Yapilisi Baliklari temizle, yika, kilciklarini cikart, 1 tatli kasigi tuz ekleyip karistir, süzgecte 15 dakika beklet. Sebzeleri yika. Patates, sogan ve limonu soy. Domates, sogan, patates ve limonu yarim santimetre kalinlikta daire seklinde dogra. Tepsiye baliklari tek sira diz, üzerine sirayla sogan, patates ve domatesi yerlestir. En üste aralikli olarak limon ve defne yapragi koy. Maydanozu ayikla, ince ince dogra ve limonlarin üzerine paylastir. Tuzun geri kalani, kara biber, zeytinyagi ve suyu karisıma ekle. Tepsiyi yagli kagit ile kapat. Önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda 40 dakika kadar pisir. Enerji 346 cal Protein 30.9 g Yag 14.5 g Karbonhidrat 23.4 g Kalsiyum 46 mg Demir 4.01 mg Fosfor 427 mg Cinko 2 mg Sodyum 1212 mg A Vitamini 984 iu Tiamin 0.13 mg Riboflavin 0.08 mg Niasin 1.90 mg C Vitamini 24 mg Kolestrol 88 mg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.