![]() |
Balık Kavurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık KavurmaBalık Kavurma Malzemeler ![]() 1 adet fener veya orkinos balığı yarım su bardağı sirke 1 limonun suyu 2 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 adet orta boy domates 3 adet sivribiber, arzuya göre 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik yarım tatlı kaşığı karabiber birkaç kuru defne yaprağı tuz Yapılışı ![]() Balığı temizleyip derisini yüzün ![]() ![]() ![]() Eğer orkinos kullanıyorsanız etleri bir süre sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletin ![]() Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurun ![]() ![]() En son etleri, defne yapraklarını ve baharatları ekleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|