ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balık Kavurma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185715)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:18 AM

Balık Kavurma
 
Balık Kavurma

Malzemeler.


1 adet fener veya orkinos balığı

yarım su bardağı sirke

1 limonun suyu

2 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 adet orta boy domates

3 adet sivribiber, arzuya göre

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kekik

yarım tatlı kaşığı karabiber

birkaç kuru defne yaprağı

tuz

Yapılışı.


Balığı temizleyip derisini yüzün. Kılçığını ayırıp etlerini irice kuşbaşı doğrayın. (pişince küçülecekler.)

Eğer orkinos kullanıyorsanız etleri bir süre sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletin.

Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler iyice ezilene kadar pişirin.

En son etleri, defne yapraklarını ve baharatları ekleyin. Bir miktar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.