Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, fırın

Balık Fırın

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Fırın



Balık Fırın Tarifi - Balık Fırın Nasıl Yapılır - Balık Fırın Malzemeleri


1 kg uygun balık

Yarım su bardağı zeytinyağı

2 adet soğan

500 gram havuç, kereviz, patates (tümünün toplamı 500 gr)

1 adet limon

2 adet domates

Yeteri kadar tuz

maydanoz


Balık fırını; mercan, levrek, kılıç, lüfer, palamut gibi balıklarla yapılır Sebzeler, ince ve uzunca kesilir, bir kap içinde yarım bardak yağda öldürülür Domates, maydanoz, limon, yeteri kadar tuz ilâve edilir Fırına verilecek tepsiye balıklar yerleştirilir Üzerine hafif tuz, hazırladığımız havuç dökülür Yarım bardak soğuk su, halka halka kesilmiş limon, iki adet defne yaprağı konur, fırına verilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.