ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balık Fırın (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185553)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:45 AM

Balık Fırın
 
Balık Fırın Tarifi - Balık Fırın Nasıl Yapılır - Balık Fırın Malzemeleri


1 kg uygun balık

Yarım su bardağı zeytinyağı

2 adet soğan

500 gram havuç, kereviz, patates (tümünün toplamı 500 gr.)

1 adet limon

2 adet domates

Yeteri kadar tuz

maydanoz


Balık fırını; mercan, levrek, kılıç, lüfer, palamut gibi balıklarla yapılır. Sebzeler, ince ve uzunca kesilir, bir kap içinde yarım bardak yağda öldürülür. Domates, maydanoz, limon, yeteri kadar tuz ilâve edilir. Fırına verilecek tepsiye balıklar yerleştirilir. Üzerine hafif tuz, hazırladığımız havuç dökülür. Yarım bardak soğuk su, halka halka kesilmiş limon, iki adet defne yaprağı konur, fırına verilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.