![]() |
Balık Fırın
Balık Fırın Tarifi - Balık Fırın Nasıl Yapılır - Balık Fırın Malzemeleri
1 kg uygun balık Yarım su bardağı zeytinyağı 2 adet soğan 500 gram havuç, kereviz, patates (tümünün toplamı 500 gr.) 1 adet limon 2 adet domates Yeteri kadar tuz maydanoz Balık fırını; mercan, levrek, kılıç, lüfer, palamut gibi balıklarla yapılır. Sebzeler, ince ve uzunca kesilir, bir kap içinde yarım bardak yağda öldürülür. Domates, maydanoz, limon, yeteri kadar tuz ilâve edilir. Fırına verilecek tepsiye balıklar yerleştirilir. Üzerine hafif tuz, hazırladığımız havuç dökülür. Yarım bardak soğuk su, halka halka kesilmiş limon, iki adet defne yaprağı konur, fırına verilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.