Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğlama, hamsi

Hamsi Buğlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Buğlama



Hamsi Buğlama Tarifi - Hamsi Buğlama Nasıl Yapılır - Hamsi Buğlama Malzemeleri



MALZEMELER


1 kg hamsi

3 adet kuru soğan

1 adet limon

3 adet domates

2 fincan sıvıyağ

1 bağ maydanoz

5-6 adet defne yaprağı

1 çay bardağı su

Tuz, karabiber

1 Adet yağlı pişirme kağıdı

Hamsileri ayıklayıp yıkayın ve hafif yağlanmış tepsiye dizin Soğanları halka şeklinde doğrayın ve hamsilerin üzerine dizin, üzerine yuvarlak dilimlenmiş domatesleri ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin En üste limon dilimlerini dizip, defne yapraklarını boşluklara sıkıştırın Tuz ve karabiberi ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı sıvıyağı gezdirin Tepsinin üzerine yağlı pişirme kağıdını kapatıp orta ısılı fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.