Hamsi Buğlama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi BuğlamaHamsi Buğlama Tarifi - Hamsi Buğlama Nasıl Yapılır - Hamsi Buğlama Malzemeleri MALZEMELER 1 kg hamsi3 adet kuru soğan 1 adet limon 3 adet domates 2 fincan sıvıyağ 1 bağ maydanoz 5-6 adet defne yaprağı 1 çay bardağı su Tuz, karabiber 1 Adet yağlı pişirme kağıdı Hamsileri ayıklayıp yıkayın ve hafif yağlanmış tepsiye dizin Soğanları halka şeklinde doğrayın ve hamsilerin üzerine dizin, üzerine yuvarlak dilimlenmiş domatesleri ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin En üste limon dilimlerini dizip, defne yapraklarını boşluklara sıkıştırın Tuz ve karabiberi ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı sıvıyağı gezdirin Tepsinin üzerine yağlı pişirme kağıdını kapatıp orta ısılı fırında pişirin |
|
|
|