ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamsi Buğlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185510)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:53 AM

Hamsi Buğlama
 
Hamsi Buğlama Tarifi - Hamsi Buğlama Nasıl Yapılır - Hamsi Buğlama Malzemeleri



MALZEMELER


1 kg. hamsi

3 adet kuru soğan

1 adet limon

3 adet domates

2 fincan sıvıyağ

1 bağ maydanoz

5-6 adet defne yaprağı

1 çay bardağı su

Tuz, karabiber

1 Adet yağlı pişirme kağıdı

Hamsileri ayıklayıp yıkayın ve hafif yağlanmış tepsiye dizin. Soğanları halka şeklinde doğrayın ve hamsilerin üzerine dizin, üzerine yuvarlak dilimlenmiş domatesleri ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. En üste limon dilimlerini dizip, defne yapraklarını boşluklara sıkıştırın. Tuz ve karabiberi ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı sıvıyağı gezdirin. Tepsinin üzerine yağlı pişirme kağıdını kapatıp orta ısılı fırında pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.