Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, tarifi, tuzda

Tuzda Alabalık Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzda Alabalık Tarifi



Malzemeleri

1 adet 280 gr alabalık

1 kg kaya tuzu

Kekik, biberiye

2 dal dereotu, tereyağı

3 adet yumurtanın akı

1 çay kaşığı karbonat




Hazırlanışı

Önce alabalığı temizleyelim Balığın üzerine dilediğimiz miktarda kekik ve biberiye, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi serpelim Toprak bir kabın içine bir fırça yardımıyla tereyağı sürelim Kabın içine balığı yerleştirelim Ayrı bir kapta 1 kg kaya tuzu, 3 adet yumurtanın akı ve 1 çay kaşığı karbonatı arıştıralım Hamur kıvamına getirelim Balığı hiç görünmeyecek şekilde bu karışım ile kaplayalım 200 dereceli fırında 30 dakika pişirelim Fırından çıkardığımız balığın üzerindeki tuzu kıralım Yanında sebze garnitürü ile birlikte servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.