ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tuzda Alabalık Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185470)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:59 AM

Tuzda Alabalık Tarifi
 
Malzemeleri

1 adet 280 gr. alabalık

1 kg. kaya tuzu

Kekik, biberiye

2 dal dereotu, tereyağı

3 adet yumurtanın akı

1 çay kaşığı karbonat


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hazırlanışı

Önce alabalığı temizleyelim. Balığın üzerine dilediğimiz miktarda kekik ve biberiye, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi serpelim. Toprak bir kabın içine bir fırça yardımıyla tereyağı sürelim. Kabın içine balığı yerleştirelim. Ayrı bir kapta 1 kg. kaya tuzu, 3 adet yumurtanın akı ve 1 çay kaşığı karbonatı arıştıralım. Hamur kıvamına getirelim. Balığı hiç görünmeyecek şekilde bu karışım ile kaplayalım. 200 dereceli fırında 30 dakika pişirelim. Fırından çıkardığımız balığın üzerindeki tuzu kıralım. Yanında sebze garnitürü ile birlikte servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.