Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çinekop, sodalı, yapılır

Sodalı Çinekop Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sodalı Çinekop Nasıl Yapılır



çinekop tarifi - sodalı çinekop nasıl pişirilir - çinekop yemekleriMalzemeler:


1 kilo çinakop balığı

2 defne yaprağı

1 baş soğan

1 bardak maden suyu

1 limon

yeteri kadar tuz

1 tatlı kaşığı dövülmemiş karabiber


Tarifi:


Balıkların içleri, dışları iyice temizlenir, bol akarsuda yıkanır ve bir kenara süzülmeye bırakılır

Pyrex bir tabağa kıyılmış soğan yayılır Üstüne de ince ince dilimlere bölünmüş limon konur Bunların üstüne balıklar düzenli bir biçimde yerleştirilir Balıkların üstüne karabiber taneleriyle ufalanmış defne yapraklan serpilir Maden suyu döküldükten sonra balık en az bir saat bu durumda bırakılır (1+1/2 saat olursa daha iyi olur)


Bir saat sonra yarım bardak tuzlu su da kattıktan sonra pyrex orta ısılı bir ateşe oturtulur Balığın suyu kaynamaya başlayınca on dakika ateşte bırakılır, sonra pyrex ateşten indirilir Balıklar bir spatulayla bozulmadan pyrex'den alınıp servis tabağına yerleştirilir Cam tabakta kalan salça süzüldükten sonra balıkların üstüne dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.