ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sodalı Çinekop Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185447)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:03 AM

Sodalı Çinekop Nasıl Yapılır
 
çinekop tarifi - sodalı çinekop nasıl pişirilir - çinekop yemekleriMalzemeler:


1 kilo çinakop balığı

2 defne yaprağı

1 baş soğan

1 bardak maden suyu

1 limon

yeteri kadar tuz

1 tatlı kaşığı dövülmemiş karabiber


Tarifi:


Balıkların içleri, dışları iyice temizlenir, bol akarsuda yıkanır ve bir kenara süzülmeye bırakılır.

Pyrex bir tabağa kıyılmış soğan yayılır. Üstüne de ince ince dilimlere bölünmüş limon konur. Bunların üstüne balıklar düzenli bir biçimde yerleştirilir. Balıkların üstüne karabiber taneleriyle ufalanmış defne yapraklan serpilir. Maden suyu döküldükten sonra balık en az bir saat bu durumda bırakılır (1+1/2 saat olursa daha iyi olur).


Bir saat sonra yarım bardak tuzlu su da kattıktan sonra pyrex orta ısılı bir ateşe oturtulur Balığın suyu kaynamaya başlayınca on dakika ateşte bırakılır, sonra pyrex ateşten indirilir. Balıklar bir spatulayla bozulmadan pyrex'den alınıp servis tabağına yerleştirilir. Cam tabakta kalan salça süzüldükten sonra balıkların üstüne dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.