Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, bearnez, soslu

Bearnez Soslu Balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bearnez Soslu Balık



Bearnez Soslu Balık Tarifi - Bearnez Soslu Balık Nasıl Yapılır - Bearnez Soslu Balık Malzemeleri

BEARNEZ SOSLU BALIK


750 gr balık (Levrek, Kefal, Mercan gibi balıklardan biri),

1 adet havuç,

4 - 5 bardak su,

Tuz

2 - 3 tane karabiber,

Bearnez salçası


Hazırlanışı:

1 Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra filetolara ayırınız

2 Filetolara ayrılmış balıkları yayvan bir kaba koyup muntazam diziniz

3 Üzerlerine suyu, ayıklanmış soğanı, kazınmış havucu, iri iri koyunuz

4 Tuz ve biber atıp ağzını kapatın orta hararetli ateşte 15 - 20 dakika haşlayınız

5 Haşlanan balıkları parçalamadan servis tabağına koyup yanlarına haşlanmış küçük patates koyunuz

6 Bearnez sos hazırlayınız

7 Bearnez sosu salçalığa koyunuz

8 Balıkları sıcak olarak bearnez sosla servis yapınız


Not: Balıklar filetolara ayrılmadan da kesilerek hazırlanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.