ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bearnez Soslu Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185446)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:03 AM

Bearnez Soslu Balık
 
Bearnez Soslu Balık Tarifi - Bearnez Soslu Balık Nasıl Yapılır - Bearnez Soslu Balık Malzemeleri

BEARNEZ SOSLU BALIK


750 gr. balık (Levrek, Kefal, Mercan gibi balıklardan biri),

1 adet havuç,

4 - 5 bardak su,

Tuz

2 - 3 tane karabiber,

Bearnez salçası


Hazırlanışı:

1 Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra filetolara ayırınız.

2 Filetolara ayrılmış balıkları yayvan bir kaba koyup muntazam diziniz.

3 Üzerlerine suyu, ayıklanmış soğanı, kazınmış havucu, iri iri koyunuz.

4 Tuz ve biber atıp ağzını kapatın orta hararetli ateşte 15 - 20 dakika haşlayınız.

5 Haşlanan balıkları parçalamadan servis tabağına koyup yanlarına haşlanmış küçük patates koyunuz.

6 Bearnez sos hazırlayınız.

7 Bearnez sosu salçalığa koyunuz.

8 Balıkları sıcak olarak bearnez sosla servis yapınız.


Not: Balıklar filetolara ayrılmadan da kesilerek hazırlanabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.