Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsili, içli, tava

Hamsili İçli Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili İçli Tava



Hamsili İçli Tava Tarifi - Hamsili İçli Tava Nasıl Yapılır - Hamsili İçli Tava Malzemeleri
Hamsili İçli Tava


MALZEMELER

1 kg hamsi

1/2 kg pirinç

3 bas orta boy sogan

2 kahve fincani kusüzümü

1 tatli kasigi karabiber

1,5 kahve fincani çamfistigi

1 su bardagi ayçiçek yagi

yeteri kadar tuz

300 gr tereyag


YAPILIŞI

Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur Iyice yikanmis ve süzülmüs pirinç çamfistigiyla birlikte soganin içine katilir 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardagi sicak su ve yag katilir Tencerenin kapagi örtülerek pilav pisirilir Diger tarafta hamsiler kilçiklarindan ayrilarak fileto haline getirilir

Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir Pisen ve henuz dinlendirilmemis durumdaki pilava kusüzümü katildiktan sonra pilav hamsilerin üstüne bosaltilir Pilavin üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra çok hafif

ateste alt üst edilerek kizartilir Sonra ters çevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.