ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamsili İçli Tava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185433)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:05 AM

Hamsili İçli Tava
 
Hamsili İçli Tava Tarifi - Hamsili İçli Tava Nasıl Yapılır - Hamsili İçli Tava Malzemeleri
Hamsili İçli Tava


MALZEMELER

1 kg hamsi

1/2 kg pirinç

3 bas orta boy sogan

2 kahve fincani kusüzümü

1 tatli kasigi karabiber

1,5 kahve fincani çamfistigi

1 su bardagi ayçiçek yagi

yeteri kadar tuz

300 gr. tereyag


YAPILIŞI

Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur. Iyice yikanmis ve süzülmüs pirinç çamfistigiyla birlikte soganin içine katilir. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardagi sicak su ve yag katilir. Tencerenin kapagi örtülerek pilav pisirilir. Diger tarafta hamsiler kilçiklarindan ayrilarak fileto haline getirilir.

Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir. Pisen ve henuz dinlendirilmemis durumdaki pilava kusüzümü katildiktan sonra pilav hamsilerin üstüne bosaltilir. Pilavin üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra çok hafif

ateste alt üst edilerek kizartilir. Sonra ters çevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.