Alabalık Buğlama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık Buğlamaalabalık nasıl pişirilir - alabalık buğlama tarifi ![]() Malzemeleri: - 2 Adet alabalık -1 Adet patates - 4 Çorba kaşığı kırmızı biber veya sosu - Yeteri miktarda domates sosu - 1 Kase dilimlenmiş mantar - 2 Defne yaprağı - 1 Tatlı kaşığı karabiber - 1 Adet limon - Biraz tuz, biraz maydanoz ve zeytinyağı - Yeteri kadar su ve yağlı kağıt Yapılışı: Alabalıklasrımızı temizledikten sonra fırın kabına yerleştiriyoruz Karın boşluğuna limon dilimleri maydanoz ve karabiberi koyuyoruz Üzerlerine dört eşit parçaya bölünmüş ince doğranmış patateslerimizi yerleştiriyoruz Dilimlenmiş mantarlarımızı, kırmızı biber veya sosunu, domates sosunu ve defne yaprağını, suyunu yağını ilave ederek üzerini yağlı kağıt ile kapıyoruz Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dk kadar pişiriyoruz ![]() Fırından almadan önce 5 dk yağlı kağıdı alaraküzerinin kızarmasını sağlıyoruz Fırından çıkararak servise hale getiriyoruz
|
|
|
|