Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, kalkan, tava

Kalkan Balığı Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalkan Balığı Tava



Kalkan Balığı Tarifleri - Kalkan Balığı Tava Nasıl Yapılır
Gereçler:

1 kg kalkan balığı

1 çay bardağı un

Tuz-karabiber 1,5 bardak sıvıyağ

1/ 2 demet maydanoz

1 limon


Yapılışı:

1 Balıkları birer kişilik parçalara böldürün Yıkayıp suyunu iyice süzdürün ya da kurulayın

2 Balıkları, tuz ve karabiber karıştırılmış una bulayın Kızdırılmış yağa atarak pembe renkte kızartın Kağıt peçete üzerine çıkartın

3 Balıkları servis tabağına alın, limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin

Not: Pisi, dil, istavrit, mezgit gibi balık çeşitleri de aynen yukarıda anlatıldığı gibi hazırlanıp pişirilir


alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.