ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kalkan Balığı Tava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185400)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:11 AM

Kalkan Balığı Tava
 
Kalkan Balığı Tarifleri - Kalkan Balığı Tava Nasıl Yapılır
Gereçler:

1 kg kalkan balığı

1 çay bardağı un

Tuz-karabiber 1,5 bardak sıvıyağ

1/ 2 demet maydanoz

1 limon


Yapılışı:

1. Balıkları birer kişilik parçalara böldürün. Yıkayıp suyunu iyice süzdürün ya da kurulayın.

2. Balıkları, tuz ve karabiber karıştırılmış una bulayın. Kızdırılmış yağa atarak pembe renkte kızartın. Kağıt peçete üzerine çıkartın .

3. Balıkları servis tabağına alın, limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin.

Not: Pisi, dil, istavrit, mezgit gibi balık çeşitleri de aynen yukarıda anlatıldığı gibi hazırlanıp pişirilir.


alıntıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.