![]() |
Kalkan Balığı Tava
Kalkan Balığı Tarifleri - Kalkan Balığı Tava Nasıl Yapılır
Gereçler: 1 kg kalkan balığı 1 çay bardağı un Tuz-karabiber 1,5 bardak sıvıyağ 1/ 2 demet maydanoz 1 limon Yapılışı: 1. Balıkları birer kişilik parçalara böldürün. Yıkayıp suyunu iyice süzdürün ya da kurulayın. 2. Balıkları, tuz ve karabiber karıştırılmış una bulayın. Kızdırılmış yağa atarak pembe renkte kızartın. Kağıt peçete üzerine çıkartın . 3. Balıkları servis tabağına alın, limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Not: Pisi, dil, istavrit, mezgit gibi balık çeşitleri de aynen yukarıda anlatıldığı gibi hazırlanıp pişirilir. alıntıdır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.