Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulaması, hamsi

Hamsi Buğulaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Buğulaması



Hamsi Buğulaması Tarifi - Hamsi Buğulaması Nasıl Yapılır - Hamsi Buğulaması Malzemeleri



Malzemeler

1 kg hamsi balığı tuz

Taze çekilmiş karabiber

1 limon

300 gr (yaklaşık 1 su bardağı) konkase domates

150 gr (2 küçük) soğan (ince kıyılmış)

3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

1 defne yaprağı

30 gr (2 çorba kaşığı) margarin


Yapılışı

Temizlenmiş hamsi balıklarını düzgünce yan yana derin bir tavaya dizin Tavadaki balıkların üzerine konkase domatesi ve ince kıyılmış soğanı yayın Limon dilimlerini, maydanozu ve defne yaprağını üzerine yerleştirin Hamsi balıklarını temizleyip tuzlayın ve biberleyin Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde bir tavaya dizin Limonun yarısının kabuğunu soyup dilimleyin, diğer yarısının suyunu sıkın Balıkların üzerine konkase domates, soğan, limon dilimleri, maydanoz ve defne yaprağını yerleştirin Margarini bir tavada eritin Eritilmiş margarini balıkların üzerinde gezdirin Limon suyunu da dökün Tavanın ağzını sıkı bir kapak veya alüminyum folyo ile sıkıca kapayıp ağır ateşte 10 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.