![]() |
Hamsi Buğulaması
Hamsi Buğulaması Tarifi - Hamsi Buğulaması Nasıl Yapılır - Hamsi Buğulaması Malzemeleri
Malzemeler 1 kg. hamsi balığı tuz Taze çekilmiş karabiber 1 limon 300 gr. (yaklaşık 1 su bardağı) konkase domates 150 gr. (2 küçük) soğan (ince kıyılmış) 3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz 1 defne yaprağı 30 gr. (2 çorba kaşığı) margarin Yapılışı Temizlenmiş hamsi balıklarını düzgünce yan yana derin bir tavaya dizin. Tavadaki balıkların üzerine konkase domatesi ve ince kıyılmış soğanı yayın. Limon dilimlerini, maydanozu ve defne yaprağını üzerine yerleştirin. Hamsi balıklarını temizleyip tuzlayın ve biberleyin. Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde bir tavaya dizin. Limonun yarısının kabuğunu soyup dilimleyin, diğer yarısının suyunu sıkın. Balıkların üzerine konkase domates, soğan, limon dilimleri, maydanoz ve defne yaprağını yerleştirin. Margarini bir tavada eritin. Eritilmiş margarini balıkların üzerinde gezdirin. Limon suyunu da dökün. Tavanın ağzını sıkı bir kapak veya alüminyum folyo ile sıkıca kapayıp ağır ateşte 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.