![]() |
Mantarlı Karides Güveç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Karides Güveçgüveç nasıl yapılır - mantarlı yemek tarifleri - güveçte yapılan yemekler - güveç mantar tarifi ![]() Mantarlı karides güveç malzemeleri 500 gr mantar 300 gr karides 3 soğan 3 diş sarımsak 3 domates 2 sivribiber 4 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 50 gr tereyağı Tuz Karabiber Pulbiber Mantarlı karides güveç hazırlanışı Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın ![]() Sivribiberleri temizleyip doğrayın ![]() Soğanları soyup küp doğrayın ![]() Sarımsakları soyup ezin ![]() Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin ![]() Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin ![]() Sırasıyla domates, sivribiber,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun ![]() Mantarları süzüp tavaya ilave edin ![]() Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın ![]() Küçük fırın kaplarına sırasıyla domates soslu mantar ve karidesleri kat kat yerleştirin ![]() Üzerine kaşarpeynirini serpiştirin ![]() Tereyağını küçük doğrayıp peynirin üzerine ilave edin ![]() Pulbiber serpip fırına verin ![]() Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|