Çin Usulü Alabalık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çin Usulü AlabalıkAlabalık Nasıl Pişirilir - Alabalık Tarifi - Çin Usulü Alabalık Tarifi - Alabalık Yemekleri - Mantarlı Alabalık MALZEMELER 4 adet alabalık (yaklaşık 1 kg) 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 demet taze soğan 10 adet mantar 1 parça taze zencefil (1/2 kibrit kutusu büyüklüğünde) 1 adet yesil sivri biber (küçük boy) 2 çorba kaşığı soya sosu YAPILIŞ TARİFİ Balığı boylamasına fileto çıkarın Her iki yanını tuz ve karabiberleyip 20dakika kadar dinlendirin ![]() Balıkların tamamını alabilecek ve üstünü kapabilecek büyüklükte aluminyum folyoyu fırın tepsisine serin Hafif yağlayıp balık filetolarınıyerleştirin Bu arada fırını 180 derecede ısıtın![]() Bir tavada yağı kızdırın Taze soğanı yaklaşık 2 5 cm boyunda doğrayın,sonra her parçayı boylamasına dörde bölün Yeşil birerin kapağını kesin,çekirdek yuvalarını çıkarıp,aynen soğanlar gibi, 2 5 cm boyunda inceşeritler halinde doğrayın Mantarları da büyüklüklerine göre ikiye veyadörde bölün Zencefili küçük parçalar halinde doğrayın Tamamını tavayakoyun, soya sosunu da ilave edip 5 dakika kadar çevirerek kızartın ![]() Karışımı folyadaki balıkların üzerine eşit tarzda dökün, folyonun üstünü ve kenarlarını kapatıp fırında 45 dakika pişirin ![]() Folyolardan çıkarıp tabaklara alın ve sıcak servis yapın ![]() alıntı |
|
|
|