ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çin Usulü Alabalık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185297)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:28 AM

Çin Usulü Alabalık
 
Alabalık Nasıl Pişirilir - Alabalık Tarifi - Çin Usulü Alabalık Tarifi - Alabalık Yemekleri - Mantarlı Alabalık


MALZEMELER


4 adet alabalık (yaklaşık 1 kg)

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 demet taze soğan

10 adet mantar

1 parça taze zencefil (1/2 kibrit kutusu büyüklüğünde)

1 adet yesil sivri biber (küçük boy)

2 çorba kaşığı soya sosu


YAPILIŞ TARİFİ


Balığı boylamasına fileto çıkarın. Her iki yanını tuz ve karabiberleyip 20

dakika kadar dinlendirin.


Balıkların tamamını alabilecek ve üstünü kapabilecek büyüklükte

aluminyum folyoyu fırın tepsisine serin. Hafif yağlayıp balık filetolarını

yerleştirin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtın.


Bir tavada yağı kızdırın. Taze soğanı yaklaşık 2.5 cm boyunda doğrayın,

sonra her parçayı boylamasına dörde bölün. Yeşil birerin kapağını kesin,

çekirdek yuvalarını çıkarıp,aynen soğanlar gibi, 2.5 cm boyunda ince

şeritler halinde doğrayın. Mantarları da büyüklüklerine göre ikiye veya

dörde bölün. Zencefili küçük parçalar halinde doğrayın. Tamamını tavaya

koyun, soya sosunu da ilave edip 5 dakika kadar çevirerek

kızartın.


Karışımı folyadaki balıkların üzerine eşit tarzda dökün, folyonun üstünü ve

kenarlarını kapatıp fırında 45 dakika pişirin.

Folyolardan çıkarıp tabaklara alın ve sıcak servis yapın.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.