![]() |
Dereotlu Mezgit |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dereotlu Mezgit![]() Malzemeler: * 800 gr patates * Tuz * 1 çorba kaşığı margarin * 1 soğan * 3 çorba kaşığı sirke * Karabiber * 6 çorba kaşığı sıvıyağ * 1 limon * 4 mezgit fileto * 2 yumurta * 1 demet dereotu * 2 çorba kaşığı un * 4 domates * 1 kabak Hazırlanması: * Patatesleri kabukları ile tuzlu suda haşlayın ![]() * Domatesleri yıkayıp incecik dilimleyin ![]() * Kabağı yıkayın ![]() ![]() * Soğanı soyup doğrayın ![]() * Sebzeleri karıştırın ![]() * Sos için sirke, tuz ve karabiberi karıştırın ![]() ![]() * Limonu yıkayıp kurulayın ![]() ![]() ![]() * Balık filetolarını temizleyin ![]() ![]() * Yumurtayı çırpın ![]() ![]() ![]() * Balığı önce una ardından yumurtalı karışıma bulayın ![]() * Artan yağı tavada kızdırıp balıkları orta ateşte kızartın ![]() * Margarini eritin ![]() ![]() * Balık ve salata ile birlikte servis tabaklarına paylaştırın ![]() |
![]() |
![]() |
|