![]() |
Dereotlu Mezgit
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: * 800 gr patates * Tuz * 1 çorba kaşığı margarin * 1 soğan * 3 çorba kaşığı sirke * Karabiber * 6 çorba kaşığı sıvıyağ * 1 limon * 4 mezgit fileto * 2 yumurta * 1 demet dereotu * 2 çorba kaşığı un * 4 domates * 1 kabak Hazırlanması: * Patatesleri kabukları ile tuzlu suda haşlayın. * Domatesleri yıkayıp incecik dilimleyin. * Kabağı yıkayın. Uzunlamasına ikiye bölüp dilimleyin. * Soğanı soyup doğrayın. * Sebzeleri karıştırın. * Sos için sirke, tuz ve karabiberi karıştırın. 4 çorba kaşığı yağ ekleyip sebzelerin üzerine dökün. * Limonu yıkayıp kurulayın. Kabuğundan biraz rendeleyin. Suyunu sıkın. * Balık filetolarını temizleyin. Karabiber ve limon rendesi ile tatlandırın. * Yumurtayı çırpın. Dereotunu doğrayıp yumurtaya ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. * Balığı önce una ardından yumurtalı karışıma bulayın. * Artan yağı tavada kızdırıp balıkları orta ateşte kızartın. * Margarini eritin. Patateslerin kabuklarını soyup kızartın. * Balık ve salata ile birlikte servis tabaklarına paylaştırın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.