Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulama, levrek, sebzeli

Sebzeli Levrek Buğulama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Levrek Buğulama



Sebzeli Levrek Buğulama Tarifi - Sebzeli Levrek Buğulamanın Hazırlanışı - Sebzeli Levrek Buğulamanın Yapılışı


Malzemeler


Kişi sayısınca levrek balığı

4 - 5 adet domates

2 adet soğan

4 - 5 adet sivri biber

3 - 4 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Yapılışı


Öncelikle balıkları temizleyin ve yıkayın Bir fırın kabına dizin


Sos için bir tencerede yemeklik (piyazlık doğransa da hoş olabilirdi) doğradığınız soğanları kavurun Soğanlar ölünce doğranmış sivri biberleri ve doğranmış sarımsakları ekleyip bir müddet daha kavurun En son rendelenmiş, blendırdan geçirilmiş ya da ufak ufak doğranmış domatesleri ekleyip kavurun Bu kısım sizin damak zevkinize kalmış Domatesli sosun üzerine karabiberi ve tuzu da ekleyin Biz bir miktar da su ekledik


Kaynayan sosu balıkların üzerine gezdirin, fırın kabını önceden ısıtılmış fırına sürün 200 derecede balıkların üzeri kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.