ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebzeli Levrek Buğulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185181)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:47 AM

Sebzeli Levrek Buğulama
 
Sebzeli Levrek Buğulama Tarifi - Sebzeli Levrek Buğulamanın Hazırlanışı - Sebzeli Levrek Buğulamanın Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler


Kişi sayısınca levrek balığı

4 - 5 adet domates

2 adet soğan

4 - 5 adet sivri biber

3 - 4 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Yapılışı


Öncelikle balıkları temizleyin ve yıkayın. Bir fırın kabına dizin.


Sos için bir tencerede yemeklik (piyazlık doğransa da hoş olabilirdi) doğradığınız soğanları kavurun. Soğanlar ölünce doğranmış sivri biberleri ve doğranmış sarımsakları ekleyip bir müddet daha kavurun. En son rendelenmiş, blendırdan geçirilmiş ya da ufak ufak doğranmış domatesleri ekleyip kavurun. Bu kısım sizin damak zevkinize kalmış Domatesli sosun üzerine karabiberi ve tuzu da ekleyin. Biz bir miktar da su ekledik.


Kaynayan sosu balıkların üzerine gezdirin, fırın kabını önceden ısıtılmış fırına sürün. 200 derecede balıkların üzeri kızarana kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.