Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, buğulaması, palamut

Palamut Balığı Buğulaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Palamut Balığı Buğulaması



Palamut Buğulaması:



1 adet Palamut veya Torik balığı takoz halinde yani ekmek dilimi şeklinde kesilir

Tatlı su ile iyice kan ve bağırsaklarından temizlenirTemizlenen balıklar orta büyüklükteki bir teflon tepside birbirine değmeyecek şekilde yerleştirilir Üzerine zeytin yağı ilave edilir ve yan tarafa bırakılır


Diğer taraftan 3 adet domates ve 3 demet maydanoz yıkanır temizlenir, rendeden geçirilir Ayrıca 3 adet soğanda rendelenir ve ateşte hafifçe kavrulur


Neticede her iki karışım birbiri ile iyice karıştırılır


Bu karışım, tepside bekleyen Palamut veya Torik dilimlerinin üzerine dökülür Sivri biber, defne yaprağı ve 3 adet dilimlenmiş limon, balıklar üzerine yerleştirilir 6 su bardağı su ve bir miktar tuz ve karabiber ilave edilir Tepsi kapak ile iyice kapatılır


Diğer taraftan 180 dereceye hazırlanmış olan sıcak fırın içerisine tepsi yerleştirilir Ve 15 dakika 180 derecede pişirilir Zaman sonunda tepsi fırından yanmayan eldiven ile alınır Sıcak olarak servis yapılır Afiyet olsun
kaynak

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.